Varaus- ja toimitusehdot
Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia
Pyhähippu Oy:n yhteystiedot
Alueen koronaohjeistus

 

Avainpalvelu ja saapuminen

Majoituskohde on asiakkaan käytössä tulopäivästä klo 16.00 aina lähtöpäivään klo 12.00 asti. Loma-asunnon avaimen saa noudettua Pyhähipusta. Pyhähipun toimisto sijaitsee Pyhän liikekeskuksessa, samassa rakennuksessa K-market Pyhäntähden kanssa (toinen siipi, tunturin puoleinen kulma). Katuosoite on Kultakeronkatu 4, 98530 Pyhätunturi (Pelkosenniemi).

Toimistomme ollessa avoinna, loma-asunnon avain on noudettavissa sisätiloista.

Mikäli saapuminen on aukioloaikojen ulkopuolella tai ajankohtana jolloin emme ole avoinna, avaimen saa noudettua Pyhähipun toimiston tuulikaapista ovikoodilla. Ovikoodi toimitetaan automaattisesti asiakkaalle sähköpostitse muutamaa vuorokautta ennen saapumista.

Avaimen nouto ovikoodilla:

Toimiston ulko-oven vieressä on näppäimistö, johon syöttämällä meiltä saadun ovikoodin, pääsee tuulikaappiin. Oikealla puolella on pieni hyllykkö, jossa mökkinne avain on nimellä varustetussa kirjekuoressa. Kirjekuoren sisällä on myös ajo-ohje mökkiin sekä avaimenperässä on mökin katuosoite. Loma-asunnon toinen avain on noudettavissa erikseen Pyhähipun toimistolta aukioloaikojen puitteissa.

Jos jotakin ongelmia tulee, niin ulko-ovessa on Pyhähipun päivystysnumero johon voi soittaa.

Majoittuminen mökissä / huoneistossa

Talo tarjoaa kone- ja käsitiskiaineet, yleispesuaineet, polttopuut ja siivousvälineet. Varaukseen sisältyy 2 rullaa wc-paperia ja 1 rulla talouspaperia, lopuista huolehtii asiakas itse.

Jokaisessa kohteessa on mökkikirja, johon suosittelemme tutustumaan.

Majoituksen hintaan ei sisälly liinavaatteet ja pyyhkeet. Majoittujien edellytetään käyttävän liinavaatteita.  Liinavaatteita ja pyyhkeitä voi vuokrata Pyhähipun toimistolta hintaan 16 € / setti noudettuna Pyhähipusta, 18 € / setti toimitettuna mökille tai 20 € / setti valmiiksi pedattuna. Liinavaatesetti sisältää aluslakanan, pussilakanan, tyynyliinan sekä kylpy -ja kasvopyyhkeet ja kangaspefletin.

Teltan ja asuntovaunun käyttö on lomakohteen tontilla kielletty. Runsaan veden ja polttopuiden kulutuksen vuoksi kaikenlaiset itse tuodut tai vuokratut paljut ja uima-altaat ovat kiellettyjä loma-asuntojen pihalla. Ne aiheuttavat häiriötä myös naapureille ja tyhjennysvesi aiheuttaa eroosiota ja liukkautta.

Rivi- ja paritalohuoneistoissa hiljaisuus alkaa klo 22.00 ja päättyy klo 06.00.

Tarkista lemmikkieläinten sallittavuus majoituskohteessa. Mikäli kohde on lemmikkivapaa, sinne EI saa tuoda lemmikkiä. Lemmikkieläinten tuonnista majoituskohteeseen on AINA ilmoitettava Pyhähippuun, jonne maksetaan lemmikkieläinmaksu. Maksu määräytyy lemmikkien lukumäärän mukaan. Mahdollisista lemmikkieläimistä aiheutuneista vahingoista (mm. pintarikkoumat ja puremat) ja tekstiilien puhdistamisesta lemmikkieläinten karvoista vastaa lemmikkieläimen omistaja täysimääräisenä. Lemmikkieläimiä EI SAA päästää sänkyihin, sohville ja nojatuolille. Muistathan siivota lähtiessä mahdolliset lemmikkien jätökset, myös pissajäljet pihapiiristä. Mikäli joudut jättämään lemmikin yksin loma-asuntoon, pidäthän lemmikin omassa kuljetushäkissä vahinkojen välttämiseksi. Näitä ohjeita noudattaen pystymme jatkossakin tarjoamaan loma-asuntoja myös lemmikkien omistajille.

Loppusiivous sisältyy automaattisesti hintaan kun varaus on tehty Pyhähipun kautta.

Vaikka loppusiivous sisältyy majoitushintaan, edellytetään kohteen olevan normaalin asumisen jäljiltä, eli huonekalut ja muut varusteet ovat paikoillaan ja ehjinä. Keittiön koneiden ja pintojen jättäminen asialliseen kuntoon sekä:

 • likaiset astiat astianpesukoneeseen ja pesuohjelma päälle
 • jääkaappi tyhjennettynä
 • roskat ulkoroskikseen
 • vuokratut liinavaatteet tulee poistaa vuoteista ja pakata pyykkisäkkiin (myös pyyhkeet ja pefletit)
 • puukoppaan valmiiksi uudet takkapuut seuraaville asiakkaille
 • sauna ja muut sähkökojeet pois päältä
 • pihan siisteys (roskat, korkit, tupakannatsat, koirien jätökset)
 • huoneistoon on jätettävä normaali lämpötila päälle 01.10.-01.05. välisenä aikana
 • lattialämmitystä ei saa sammuttaa
 • tuuletusikkunat kiinni ja valot pois
 • ulko-ovet lukkoon ja avaimet palautetaan Pyhähippuun

Kaikki majoituskohteen varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava välittömästi niiden ilmaannuttua Pyhähipulle. Jälkikäteen tehtyjä valituksia ei huomioida.  Mahdolliset lomakohteelle ja sen irtaimistolle aiheutuneet vahingot on ilmoitettava välittömästi Pyhähippuun.

Lähteminen mökistä / huoneistosta

Majoituskohteet on luovutettava klo 12.00 mennessä lähtöpäivänä ja avaimet tulee palauttaa Pyhähipun toimistolle. Jos lähtö on aikaisin aamulla, avaimet tulee palauttaaa Pyhähipun ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon. Avaimia EI saa jättää loma-asunnon sisälle. Lomakohteen kadotetuista avaimista vastaa asiakas täysimääräisenä (lukkojen sarjoituksen hinta on alk. 450 € + muut kulut toteutuneen mukaan).